2017 Oscar’larının Sunucusu Belli Oldu, Sanki Biraz?


145
218 shares, 145 points

Oscar ödüllerini seviyorsanız, illa ki etrafındaki tahmin oyunlarını seviyorsunuzdur. En büyük çekim noktası odur yani. Fısıltıları toparlamayı seviyorsunuzdur, lobilere kulak kabartmayı seviyorsunuzdur, trend takibinden hoşlanıyorsunuzdur. Yoksa gerçekten, kimse oturup dünya üzerinde adını hiçbir insanın bilmediği Alman bir kısa film yönetmenin gururla annesini teşekkür etmesini izlemek için Ekim ayından heyecanlanmaya başlamıyor yani.

Demek istediğimiz, törenin kendisi pek heyecanlı olmaz genelde. Ünlü aktör ve yönetmenlerin ödül konuşmaları nadiren unutulmaz anlar kategorisine girerler. Ya biri Cuba Gooding gibi kendisini kaybedip bütün salonu ayağa kaldıracak; ya Christian Bale gibi karısının adını unutacak, ya da Streep/Day-Lewis klasmanında biri olacak ki coşarak izleyin. Genelde töreni izlemesi keyifli kılan şey, sunucudur. Ve yüksek müsaadeniz varsa, bizce bu seneki konusunda beklentimizi kısabiliriz.

16120-news-kimmel

Zira 2017 Oscar’larının sunucusu resmen açıklandı. Komedi anlayışı daha ziyade kuru mizah dediğimiz monoton, iğneleyici ve ifadesiz bir ekolden gelen Jimmy Kimmel törenin sunuculuğunu yapacak. Bu kulağa biraz kolaya kaçmak gibi geliyorsa, haksız değilsiniz. Kimmel Oscar’ları yayınlayan ABC’nin bir numaralı talk show sunucusu. Aynı sebepten bu sene Emmy ödüllerini de sunmuştu kendisi. Hakeza Altın Küre’yi yayınlayan NBC de Jimmy Fallon’a verdi mesela. Amerikan televizyonlarında genel bir mezarcılık söz konusu anlayacağınız.

Elbette ileri gelen bir talk show sunucusunun Oscar sunması abes bir şey değil. Jon Stewart yaptı, Ellen DeGeneres yaptı, vakti zamanında David Letterman da yapmıştı. Ancak Kimmel’ın tarzı böyle bir şeye ne kadar uygun olur, onu tahayyül etmek zor. Oscar Kimmel’ınki kadar hareketsiz bir mizah anlayışını Ellen ile iki kez test edip, bir “Evet” bir “Hayır” ile dönmüştü bu tecrübelerden. Sanki Oscar’lar, Hugh Jackman gibi, Billy Crystal gibi içten bir heyecana daha müsait bir seremoni; en azından kağıt üzerinde. Bakalım Kimmel nasıl bir performans sergileyecek?


Paylaşmak ister misiniz?

145
218 shares, 145 points

0 Comments

Yorum Yazın