Dünyanın en kaliteli kaplıca suyu bu ilçemizde


139
218 shares, 139 points

Haymana Kaplıcalarının sıcak suyu, içinde barındırdığı minerallerle, dünyanın en iyi suyu olduğu, İstanbul Tıp Fakültesi tarafından yapılan bilimsel tetkikler neticesinde tescillendi.

Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteğiyle hazırlanan “Haymana Kaplıcaları/Termal Geliştirme ve Tanıtma Projesi” kapsamında gerçekleştirilen, Haymana suyunun tescil çalışmaları tamamlandı. İstanbul Üniversitesi, Atom Enerjisi Kurumu ve Hıfsızsıhha Kurumunun gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda Haymana kaplıcaları sıcak suyu dünyanın en iyi suyu olduğu bilimsel olarak kanıtlanarak tescillendi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar ve bundan sonra izlenecek yol hakkında konuşan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Bugüne kadar hep dünyanın en iyi ikinci suyu olduğumuzu söylüyorduk ama aslında dünyanın en iyi suyuna sahipmişiz. Bilimsel çalışmalarla bu kanıtlandı. Biz bunun tescil belgesini de aldık. Bu çalışma sayesinde suyumuzun bugüne kadar pek bilmediğimiz bir özelliğini daha keşfettik o da dermatolojik özellikleri olması. Suyumuzun yaşlanmayı geciktirici özelliği var. Bu alanda da çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Kaplıca turizmine ağırlık verilecek

Haymana Kaymakamı Hüseyin Göktürk’te tescil belgesinin oldukça önemli olduğunu ifade ederek bundan sonra yurtiçi ve yurtdışı tanıtıma ağırlık verilmesiyle önümüzdeki günlerde Haymana’da çok olumlu gelişmelerin yaşanacağına inandığını belirtti.


Paylaşmak ister misiniz?

139
218 shares, 139 points

0 Comments

Yorum Yazın