Game of Thrones’un en trajik 10 ölümü


133
218 shares, 133 points
Game of Thrones’un en trajik 10 ölümü

Game of Thrones yeni sezonu yaklaştıkça heyecan da artıyor. Eski bölümlerde neler olmuştu, geçen 6 sezon boyunca kim nasıl öldü veya hayatta kaldı diye düşünmeye başladık hep beraber.

Game of Thrones bildiğiniz gibi ölen karakterleri nedeniyle de bir çok kişinin ilgisini çekiyor. “Ölmez” dediğimiz herkes öldü bu dizide. Hem de çok acı çekerek öldü.

Bu noktadan sonra henüz diziyi izlemeyenler için spoiler içerdiğini söylemek istiyorum. 6 sezon boyunca yaşanmış ölümlerin en trajik 10 tanesini listeliyoruz. “En sevindiğimiz” ölümler değil, en hüzünlü, trajik olanları listeliyoruz.

1. Shireen Baratheon

Stannis Baratheon’ın kızı Shireen, hem zeki hem de yetenekli bir çocuktu. Çok iyi şekilde okuma yazma biliyordu ve hatta Davos Seaworth’a da öğretiyordu.

Ölüm zamanı: Sezon 5, bölüm 9, “The Dance of Dragons”

Ölüm nedeni: Lord of Light’a, kurban olarak Stannis’in emriyle Melissandre tarafından canlı canlı yakıldı. Üstelik Stannis Ramsay’ın ordusunu yenemedi. Yazıklar olsun sana Stannis!

2. Hodor

Hodor, Winterfell’ın fedakar ve sadık adamı. Bran Stark’ı yıllarca kelimenin tam anlamıyla sırtında taşıdı.

Ölüm zamanı: Sezon 6, bölüm 5, “The Door”

Ölüm nedeni: Bran ve Meera’yı onlardan korumaya çalışırken, yaratıklar tarafından öldürüldü. Asıl acı verici şey ise, Hodor’un geçmişini öğrendiğimiz bölümde acı verici bir şekilde ölmüş olması. Zihinsel problemleri bulunan Hodor’un bu hastalığının nedeninin de Bran’ın zamanda yolculuğuyla ilişkili çıkması oldukça etkileyiciydi.

3. Catelyn Stark

Acıların kadını, Winterfell’in hanımı Catelyn Stark.

Ölüm zamanı: Sezon 3, bölüm 9, “The Rains of Castamere”

Ölüm nedeni: Black Walder Rivers tarafından Kızıl Düğünde boğazı kesilerek öldürüldü. Daha acı verici olan ise öncesinde yaşadığı onca şeyeden sonra bir de oğlunun kalbinden bıçaklandığını gördü.

4. Eddard “Ned” Stark

Kuzeyin efendisi, Kral’ın eli (böyle yazınca garip oluyor) ve doğruların peşinde bir adam. Tarihin en şaşırtıcı ölümlerinden birinin başrolü.

Ölüm zamanı: Sezon 1, bölüm 9, “Baelor”

Ölüm nedeni: Kral I. Joffrey’nin emriyle Sir İllyn Payne’nin başını kesmesi. Oysa daha yaşayacak, görecek çok şey vardı…

5. Robb Stark

Babasının oğlu ve en az onun kadar onurlu biri. Tutması gereken bir sözü tutmayınca başına gelmeyen kalmadı.

Ölüm zamanı: Sezon 3, bölüm 9, “The Rains of Castamere”

Ölüm nedeni: Frey tarafından bir okla vuruldu, sonra Roose Bolton onu kalbinden bıçaklamıştı.

6. Oberyn Martell

Zavallı Oberyn Martell. Kendini beğenmiş biri olmasa aslında intikamını almayı başarmıştı. Dizinin en kanlı ölümlerinden biri oldu ve tabi ki trajedi olarak biraz daha az etkiledi çünkü seveni kadar sevmeyeni de var.

Ölüm zamanı: Sezon 4, bölüm 8, “The Mountain and the Viper”

Ölüm nedeni: Dağ, Tyrion’un muharebesinde çıplak elleriyle yüzünü ve kafatasını parçaladı. Hatırladıkça içim ürperiyor hala.

7. Master Luwin

Maester Luwin Starks’a sadık, yaşlı ve iyi bir insandı. Bir çok kişinin hayatını kurtardı fakat daha fazla acı çekmesine kimse göz yumamazdı.

Ölüm zamanı: Sezon 2, bölüm 10, “Valar Morghulis”

Ölüm nedeni: Osha, Ramsey’nin adamları Winterfell’i devraldığında bıçakla onun acısını dindirdi.

8. Lord Commander Jeor Mormont

Night Watch’ın kumandanı ve Jon için yeni bir baba figürü. Kurtardığı insanlar büyük ihtimalle 7. sezonda bir çok kişinin hayatını kurtaracak.

Ölüm zamanı: Sezon 3, bölüm 4, “And Now His Watch Has Ended”

Ölüm nedeni: Bir hain tarafından Craster’s Keep’de görev başında bıçaklanarak öldürüldü.

9. Rickon Stark

Çok tanınmayan, Stark’ların en küçüğü Rickon, unutulmayacak bir şekilde öldü.

Ölüm zamanı: Sezon 6, bölüm 9, “Battle of the Bastards”

Ölüm nedeni: Ramsay Bolton Jon’a karşı bir koz olarak onu kullanıyordu ve savaştan önce onun aklını çelmek için kullandı. Abisine karşı koşarken sırtından bir okla vurarak öldürdü Ramsey. Ama Ramsey sonunda hak ettiğini aldığı için hepimiz kısmen rahatladık.

10. Ygritte

Jon Snow’un duvarın öteki tarafındaki casusluk maceralarında aşık olduğu bu “vahşi” kadın gerçekten çok sevdirdi kendini.

Ölüm zamanı: Sezon 4, bölüm 9, “The Watchers on the Wall”

Ölüm nedeni: Olly, Castle Black Savaşı sırasında bir okla vurdu. Jon, Ygritte ile öldüğü sırada göz göze geldi ve göz yaşları sel oldu… Jon Olly’den intikamını aldı tabi.


Paylaşmak ister misiniz?

133
218 shares, 133 points

0 Comments

Yorum Yazın