YouTube, Reklam Verenler için Yeni Düzenleme Getiriyor


147
218 shares, 147 points

YouTube bugün içeriğini yönetmeye yönelik bazı adımlar atıyor ve bu değişiklikler özellikle reklam verenleri zor durumda bırakan videolara yapılacak.

Dünyanın önde gelen reklam ajanslarından bazıları reklamları nefret ya da saldırganlık içeren videolarda çıktığı için YouTube’u protesto etmeye karar vermiş ve reklamlarını çekmişti. Bir çok içerik üreticisi de para kazanamadığı için videolarını kaldırmıştı.

Artık popüler video platformu reklam verenlere kontrolü verecek. Reklam verenler artık reklamlarının nerede gösterileceğine karar verebilecek. Ayrıca içerik üreticilerine videolarından para kazanabilmeleri için nelerden kaçınmaları gerektiğini gösterecek. Video servisi ayrıca içerik üreticileri için önerilerini de geliştirerek reklam verilebilecek videoların nasıl olması gerektiğini, yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı ve en önemlisi reklam almayacak videoları üç kategori haline getirdi.

Bir grup insanı, ırkını, etnik kökenini, milliyetini, dinini, engelini, yaşını, cinsel seçimini, cinsel kimliğini ya da farklılığını aşağılayan videolar nefret söylemi içeriği olarak değerlendirilecek. Ailelerin izlediği eğlence karakterlerini komedi ya da hicivsel eleştiri için dahi olsa şiddetli, değersiz, cinsel ya da diğer uygun olmayan şekillerde kullanan videolarda da reklamlar yer almayacak. Kışkırtıcı, tahrik edici ya da alçak gösterici şekilde saygısız dil içeren içerikler de reklam almayacak olan videoların son kategorisini oluşturuyor.


Paylaşmak ister misiniz?

147
218 shares, 147 points

0 Comments

Yorum Yazın