2018 ‘de Yeni Yılı Yurtdışında Kutlamayı Planlayar için ‘Yılbaşında nereye gidilir?’ Sorusuna Cevap 10 Şehir


213
468 shares, 213 points

2017 yılının son günlerini yaşarken, yeni yılın heyecanı şimdiden herkesi sardı. Yeni yıla güzel bir şekilde girmek isteyenlerin ise akıllarında tek bir soru var ‘Yılbaşında nereye gidilir?’. Eğer sizde Yeni Yıla yurtdışında girmeyi planlıyorsanız; İSizler için yurtdışında Yılbaşı için en iyi ve eğlenceli 10 dünya şehrini derledik. Lafı fazla uzatmadan listemize başlayalım.

1- İSPANYA / BARCELONA ‘da YILBAŞI


İspanya’nın en büyük ikinci kenti olarak bilinen Barcelona gidilebilecek yerler arasında ilk sıramızı alıyor. En büyük ikinci kent olmasının yanı sıra en eğlenceli kent olarak da hafızalara yer etmiş durumda. Hele ki yılbaşılarında bu eğlence resmen zirve yapıyor. Tabi ki kutlamaların en vazgeçilmez bölgesi ise La Rambla. La Rambla’da çok sayıda otel ve gece kulüpleri muhteşem partiler düzenliyor. Eğer ki yılbaşı tercihiniz Barcelona olursa, size bir hatırlatmamız olacak. Barcelona her yıl düzenlenen “Cabalgata de los Reyes Magos” etkinliğine de katılın deriz. Bu etkinlik de 5 Aralık’ta gerçekleşiyor.

2. ARJANTİN – BUENOS ‘da YILBAŞI


Arjantin’in bu şehri yılbaşında koskocaman bir dans pistine dönüşüyor. Bu şehir zaten tutku ve tangonun şehri olarak biliniyor. Yeni yıla büyük bir çoşku ile giriyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan havai fişek gösterileri diğer sabaha kadar sürüyor. Yılbaşında tercihiniz burasıysa sokaklardaki tango partilerine katılıp eğlencenin dozunu arttırabilirsiniz.

HOLLANDA – AMSTERDAM ‘da YILBAŞI


Hollanda’nın büyük şehirlerinden biri olan Amsterdam yılbaşında çok sayıda turisti ağırlıyor. Yılın son günü büyük bir parti alanında şimdiden yerinizi ayırtmanızı tavsiye ederiz. Yeni yıla son saatler kala toplanan kalabalık köprüye doğru yol alıyor. Havai fişeklerin su üzerindeki şöleni ağızları açıkta bırakıyor.

RUSYA – MOSKOVA ‘da YILBAŞI


Moskova’da yeni yıl hazırlıkları günler öncesinden başlıyor. Burada ailece yenilecek olan yeni yıl yemekleri büyük önem taşıyor. 23.00 civarlarında yemek yenildiği için sokaklar bomboştur. Yeni yıla son 10 dakika kala televizyon ekranlarına çıkan Devlet Başkanı halkının yeni yılını kutlar. Saat tam 00.00’da eğlence başlar ve gökyüzü havai fişeklerle donatılır. Havai fişek gösterilerinin en görkemlisi ise Kızıl Meydan’da atılır. Buradaki eğlence mekanlarının fiyatı biraz pahalı. Ve gece kulüplerinin girişinde de yoğun güvenlik önlemi ile karşılaşıyorsunuz.

ALMANYA – BERLiN ‘da YILBAŞI


Berlin’e yılbaşı bir ay önceden geliyor. Yılbaşı hazırlığına bir ay kala tüm sokaklar rengarenk ışıklarla süsleniyor. Şehrin her noktasına Noel marketleri kuruluyor. Bu marketlerde yılbaşına özel yiyecek, içecek, hediyelik eşya, süsler ve geleneksel Alman kurabiyeleri satılıyor. Yılbaşı gecesi sabaha kadar kimse uyumuyor. Sokaklarda toplanan kalabalık dans ederek, içki içerek, şarkılar söyleyerek, sık sık da havai fişek ve maytap patlatarak eğlenceyi son demine kadar yaşıyorlar.

ÇEK CUMHURİYETİ – PRAG ‘da YILBAŞI


Çek Cumhuriyeti’nde ilk Christmas ve yılbaşı tatilim, adeta bir Çek peri masalı gibi! Türkiye’de sadece 1 Ocak tatiline alışmış biri olarak öncelikle şunu söylemeliyim ki, oldukça uzun bir tatil. Bu süreçte çalışmayı, iş kontaktlarınıza ulaşmayı unutun.

7. KANADA – QUEBEC ‘da YILBAŞI


Québeclilerin topluluk olarak kültürel hayatı yaşama merakları, onları aynen yüzyıllar önce Fransız yerleşimcilerin yaptığı gibi kışın bir araya gelip kutlama ve paylaşmaya itmektedir. Bu gelenek, hâlen eyalet çapındaki 400 farklı festivalle devam etmekte olup bu festivaller, Québec’in her bir şehrini ve kasabasını yıl boyunca canlı tutmaktadır. Bu festivallerin en büyükleri Québec Carnival ve Festival International de Jazz de Montréal’dir.

8. AVUSTRALYA – SYDNEY ‘da YILBAŞI


Avustralya&Yeni Zelanda Yılbaşı Turlarımızla, hem dünyanın en meşhur havai fişek ve ışık gösterilerine şahit olun, hem de dünyanın yeni yıla ilk giren ülkelerinden birinde olma ayrıcalığı yaşayın.

8. İZLANDA – REYKJAVİK ‘da YILBAŞI


Reykjavik, en sıra dışı yeni yıl kutlamalarından birini sunuyor! Başlı başına büyüleyici bir doğa olayı olan kutup ışıklarının yanı sıra hemen herkesin kendi havai fişeklerini fırlattığı muhteşem bir panorama çıkıyor ortaya.

9. İSPANYA – İBİZA ‘da YILBAŞI


İspanya’nın ve dünya eğlence endüstrisinin göz bebeği konumunda olan İbiza, yılbaşında ayaklarınızı yerden kesecek şehirlerin başında geliyor. Gün içerisinde birbirinden güzel yemekler yiyebileceğiniz şık restoranların yanı sıra, kişisel bakımınızı sağlayabileceğiniz masaj ve spa salonlarıyla gece eğlencesine kendinizi hazırlayabilirsiniz. Çılgın bir gece için Ibiza Club Rouen gibi alternatif mekanların yanı sıra dünyaca ünlü eğlence merkezleri de yine Ibiza’da keşfetmenizi bekleyen yerler arasında. Amnesia, Pacha, Gala Night, Privilege gibi mekanlarda bütün bir geceyi eğlenerek geçirebilirsiniz. Sahilde ya da deniz kenarında olmak için ise Booom!, Space, Ushuaia gibi mekanlarda da Akdeniz’in akıntılarına karşı yeni yılı karşılayabilirsiniz.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ – LAS VEGAS ‘da YILBAŞI


ABD ve yılbaşı denince akla hep New York’taki Times Meydanı gelir. Ancak eğer gerçekten eğlencenin doruklarına tırmanmak istiyorsanız, olmanız gereken yer Las Vegas. Çölün ortasında bütün bir gezegeni aydınlatacak kadar ışık saçan bu şehirde yeni yıla girmek, tam bir çılgınlık. Öncelikle yılbaşında Las Vegas’ta kapalı kapı yok! Her dükkan, her mekan, her kapı açık! Peki nasıl bir gün geçirmek istersiniz? Biraz Avrupa havası solumak isterseniz “Winter In Venice” etkinlikleri için Venetian and Palazzo’ya uğrayabilirsiniz. Bir yılbaşı ağacı tutkunuysanız kesinlikle Bellagio Gardens’ta biraz zaman geçirmeniz gerekir. Görebileceğiniz en görkemli ağaç süslemeleri başınızı döndürecektir. Yılbaşını ışıklar altında geçirmek isteyenler için “Ethel M” bir başka önemli nokta. Işıklarla süslenmiş bir bahçenin içinden geçerek yeni yıla girmek size farklı hissettirecektir. Dans ve eğlenceden önce biraz buzda kaymak için Cosmopolitan Hotel’e de uğramanızda fayda var. Ve sıra geceyi en güzel şekilde noktalaya geldiğinde, ışıklar şehri size kucağını olabildiğince açacaktır. Vegas’ta dans ve parti için; XS gibi havuz başındaki etkinlikleriyle ön plana çıkan, Drai’s ve Marquee gibi heyecanı ön planda tutan mekanlar var. Ancak gerçekten kendinizi kaybetmek istiyorsanız Light, olmanız gereken yer. Müzik ve ışık şovlarıyla size çılgın bir gece sunan mekan Vegas’ın kesinlikle en parlak noktası. Dans ve müzik size göre değilse, Las Vegas’ın Casinolarında pokerden rulete, kollu makinalardan çekilişli oyunlara kadar zengin olmak için şansınızı deneyebilirsiniz!


Paylaşmak ister misiniz?

213
468 shares, 213 points

0 Comments

Yorum Yazın