Vatan Şaşmaz Otel Odasında Öldürüldü! Cinayet İle İlgili Şok Detaylar


174
312 shares, 174 points

Beşiktaş’ta lüks bir otelde iki ceset bulundu. Silahla vurularak öldürülen kişilerden birinin ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz olduğu öğrenildi.  Vatan Şaşmaz ‘ın vurduktan sonra intihar eden kişinin eski manken Filiz Aker olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma kapsamında, nöbetçi cumhuriyet savcısının söz konusu otel odasında inceleme yaptığı belirtildi.

İncelemelerini tamamlayan nöbetçi savcının tanık beyanlarına başvurduğu bilgisi verilen açıklamada, olayla ilgili herhangi bir gözaltı işlemi bulunmadığı kaydedildi.

Polis ekiplerinin olayın gerçekleştiği otel odasında yaptığı incelemeler tamamlandı. Çalışmaların ardından olay yeri inceleme ekipleri otelden ayrılırken, odada bulunan deliller ve olayda kullanılan tabanca da delil torbasına konularak emniyete götürüldü.

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’ in cenazeleri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’ndan alınarak sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

ÜZÜCÜ BİR DİĞER HABER DE VATAN ŞAŞMAZIN EŞİ YASEMİN ADALI ‘DAN GELDİ;

Kötü haberi aldığında fenalıklar geçiren  ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ın eşi Yasemin Adalı’nın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.


Cinayetin duyulmasından sonra katil Filiz Aker’in çevresinden edinilen bilgiler şöyle;

“Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’in daha önce ilişkisi vardı. Vatan Şaşmaz ile evlenmeden önce de beraber oluyorlar. Filiz Aker, Amerika’da intihara kalkıştı. Hatta Vatan, evli iken Filiz Aker’e “Görüşelim” diye yazıyordu. Daha önce İstanbul’un ünlü bir sitesinde komşulardı. 7 yıl önce asansörde tanıştılar. Sonra görüşmeye başladılar. Filiz Aker Vatan Şaşmaz’a aşık oldu. Aralarındaki yaş farkından dolayı Vatan Şaşmaz bu ilişkiye karşı çıktı. Vatan Şaşmaz bu sıra ünlü bir şarkıcının kızı ile nişanlandı. Bundan dolayı Filiz Aker bunalıma girdi.’’

Filiz Aker’in 3 defa intihara teşebbüs ettiği iddia edildi. Filiz Aker’in 2 yıl önce borsada bütün parasını kaybettiği ve bu yüzden bunalıma girdiği belirtildi.

Filiz Aker’in zengin bir kadın olduğu Vatan Şaşmaz’a maddi yardımda bulunduğu iddia edildi.

Filiz Aker’in bir süre önce İranlı milyarder bir işadamı ile evlendiği ve Dubai’ye yerleştiği, bir ay öncede eşinden ayrılarak İstanbul’a geldiği ve olayın yaşandığı otele yerleştiği belirtildi. Otele Vatan Şaşmaz’ı Filiz Aker’in çağırdığı telefon kayıtlarında ortaya çıktı.


 

FİLİZ AKER’İN YEĞENİ DORA ALTINBAŞAK: “YENİ BİR İLİŞKİ YOKTU, ESKİYE DAYANIYOR”

Filiz Aker’in yeğeni Dora Altınbaşak şöyle konuştu:

“Cafedeydik. Oturuyorduk duygusal konuşmalar yapıyordu. ‘Çok mutluyum’ diyordu. ‘Hiç bu kadar mutlu olmadım ama benim mutluluğum seni üzebilir sakın üzülme’ falan filan diyordu. ‘Bir yarım saat yukarı çıkacağım bir arkadaşımla görüşeceğim’ dedi. 10 dakika geçti aradım, ‘geliyor musun canım’ dedim, ‘geliyorum’ dedi. Sonra yine zaman geçti aradım telefonu kapalıydı. Otelden de aradım. Yukarı çıktım ,kapıyı çaldım kimse açmıyor. Teyzeme ona ‘ulaşamıyorum’ dedim. Güvenlik aldık, resepsiyondan. Kapıyı açtırdık. Üst kilitliydi. Kapı açılınca baktık yerde yatıyor Vatan. Kırmızı gömlekli kotlu birini gördük herhalde Vatan’dır bu dedik. Teyzemle Vatan’ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor, şu anda öyle birşey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Hiçbir şeyden haberim yok.

Teyzem yıllardır Vatan’a aşıktı platonik olarak. İnan teyzeme üzülüyorum. Ama o kadar da çok Vatan’a üzülüyorum ki. Eşi hamile miymiş onu da bilmiyorum. Sadece bana ‘yarım saat yukarı çıkıyorum’ diye diretti. Teyzem uzun zamandır burada kalıyordu. Yaklaşık bir senedir falan. Ben de Ahmet’le evlenince burdan gelin çıktım.

“VATAN’IN HİÇBİR SUÇU YOK, TEYZEMDE VATAN TUTKU HALİNDEYDİ”

Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze ‘saçmalama’ derdim. “Karısını boşayacak benimle evlenecek” derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Yerde bir adam yatınca Vatan’a olan aşkını bildiğimden ‘odur’ dedim. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm. Neredeyse iki senedir teyzem bu otelde kaldığından (silahı öyle sokmuş olabilir diyor)… “

ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

Cinayet bilgisi üzerine otele gelen olay yeri inceleme ve cinayet büro amirliği ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı. Yapılan incelemeye göre Vatan Şaşmaz’ın vucudunda biri sırtından olmak üzere 4 kurşun girişi belirlendi. Filiz Aker’in ise şakağında kurşun girişi tespit edildi. Filiz Aker’in yaşadıkları tartışma sonrasında Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra bulundurma ruhsatlı tabancasıyla intihar ettiği belirlendi.

BİR AY ÖNCE ABD’DEN GELMİŞTİ

Vatan Şaşmaz’ın eski sevgilisi olan Filiz Aker’in ABD’de yaşadığı bir ay önce de Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Conrad Otel’e yerleşen Aker’in bir süredir burada kaldığı kaydedildi.

TANIKLARIN BİLGİ AMAÇLI İFADESİNE BAŞVURULDU

Olay yerinde yapılan inceleme sonrasında Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in cesedi adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Tanıkların bilgi amaçlı ifadelerine başvuruldu.

3 DAKİKA ARAYLA ODAYA GİRMİŞLER

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında otel çalışanlarından bazılarının ifadelerine başvuruldu. Ekipler diğer taraftan da otelin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemede Filiz Aker ve Vatan Şaşmaz’ın 3 dakika arayla odaya girdiği görüldü.

CİNAYETLE İLGİLİ İDDİALAR

İntihar ve cinayetin ardından Filiz Aker ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. İddialardan bazıları şöyle: Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’in daha önce ilişkisi vardı. Filiz Aker, Amerika’da intihara kalkıştı. Yine iddiaya göre Vatan Şaşmaz ile Filiz daha önce İstanbul’un ünlü bir sitesinde komşulardı. 7 yıl önce asansörde tanıştılar. Sonra görüşmeye başladılar. Filiz Aker Vatan Şaşmaz’a aşık oldu. Aralarındaki yaş farkından dolayı Vatan Şaşmaz bu ilişkiye karşı çıktı. Vatan Şaşmaz bu sıra ünlü bir şarkıcının kızı ile nişanlandı. Bundan dolayı Filiz Aker bunalıma girdi.


Paylaşmak ister misiniz?

174
312 shares, 174 points

0 Comments

Yorum Yazın