Nihayet Instagram ’ın Albüm ‘e Beklenen Özellik Geldi


151
251 shares, 151 points

Instagram’ın albüm özelliği kimi zaman kullanıcıların ve özellikle de sosyal medya yöneticilerinin korkulu rüyası olabiliyordu. Albüm özelliğinde yüklenen fotoğraf ve videoları sadece kare formatta kullanmanıza izin veren Instagram, sonunda bu inadından vazgeçti.

Yapılan bu güncelleme öncesinde albüme yüklediğiniz her bir fotoğrafı teker teker kare formata uygun olarak kesmeniz gerekirken artık albümlerde yatay ve dikey fotoğraflar da kullanmanız mümkün!

Ancak Instagram yine de hayatımızı zorlaştırmaktan kendini alıkoyamıyor. Zira yeni gelen bu özelliği kullanmak istersek albümlere yükleceğimiz fotoğraflar ya yatay olarak ya da dikey olarak kesilmeli. Yani yatay, dikey ya da kare fotoğrafların bir arada olduğu bir albüm oluşturmak söz konusu değil.

Instagram bu kısıtlamanın “uygulamadaki deneyimi düzgün ve istikrarlı” kılmak için yapıldığını ifade ediyor.

Yine de Instagram’ın hiç değilse albümlerde bir geliştirmeye gittiğini bilmek güzel. Üstelik uygulama artık yüklediğiniz bir albümde etiketleri yeniden düzenlemenize de izin veriyor. Bundan önce normal gönderiler için açık olan bu özellik nedense albümlerde geçerli değildi.

Uygulamanın iOS versiyonunda ise albümleri taslak olarak kaydetmeniz artık mümkün. Instagram’ın yaptığı açıklamaya göre Android kullanıcıları ise bu özelliğin gelmesini biraz bekleyecek gibi görünüyor.


Paylaşmak ister misiniz?

151
251 shares, 151 points

0 Comments

Yorum Yazın