Youtube İzlenme Sayılarınızı Arttırmanın Yolları


147
156 shares, 147 points

Aklınıza harika bir fikir geldi, kurdunuz kamerayı ve çektiniz kafanızdaki videoyu. Youtube’da çok iddialı izlenme sayılarına ulaşma konusunda hiç şüpheniz yok artık. Çektiğiniz videoyu defalarca seyrettiniz ve her seferinde katıla katıla güldünüz. Bu sene en çok seyredilenler arasında kendinizi göreceğinizden hiç şüpheniz yok. Videonuzu Youtube’da yayınlamadan önce de bir kaç arkadaşınıza danıştınız ve onların fikirlerini aldınız. Çoğunluk videonuza olumlu geri bildirimlerde bulundu. Yapılan her şeyi eleştirmesiyle tanınan bir arkadaşınız da kendisinin daha iyisini yapacağını söyleyerek videonuzu yerden yere vurdu ama siz buna zaten hazırdınız.

Kritik saat geldi ve videonuzu Youtube’a yüklediniz. İlk etapta Facebook’taki bütün arkadaşlarınıza videonuzdan bahsettiniz ve videoyu aynı zamanda Facebook’da da paylaştınız. Daha sonra da Twitter… Burayı pek fazla kullanmıyorsunuz ama mecranın etkili olduğunu sağdan soldan duyuyorsunuz. Twitter’da aktif olan bir kaç arkadaşınızdan videonun yayılması konusunda yardım istediniz, onlar da sizi kırmadı ve bir kaç kez videoyu tweet’lediler. Bunlara ek olarak siz de var olduğunuz diğer platformlarda videonuzu paylaştınız. Şimdi sıra geldi beklemeye. Biraz bekleyecek ve videonuzun paylaşılması ve seyredilmesinin hızla artmasını izleyeceksiniz ama malesef beklediğiniz ilgiyi göremediniz. İlk başta katıla katıla güldüğünüz videonuzdan artık nefret ediyorsunuz.

Evet, böyle bir durumla karşılaşmak gerçekten çok üzücü. Youtube’da izlenirliliği arttırmak için sağdan soldan yardım istemek dışında yapılacak bir kaç şey daha var. Gelin bunların ne olduğuna bakalım.

Video Çevresine Hatırlatmalar

Bir çoğumuz video seyrederken videonun sağından solundan çıkan hatırlatma notları gibi açıklamaları görmüşüzdür. Bir çoğunu reklam zannedip kapatıyoruz belki ama bu açıklamalar izlenme sayısını arttıracak önemli araçlardan biridir. Playlist ve diğer videolarınızla bağlantı kurulmasını sağlayacak bu açıklamalar ile izleyenlerin sizi takip etmesi ve kanalınıza üye olması sağlanabilir. Videolarınızı Youtube’a yükledikten sonra videonuzuna “Beni Takip Et” ve/veya “Üye Ol” gibi hatırlatmalar koymanız izlenme sayısını arttıracaktır.

Playlist

Bir çok Youtube kullanıcısı playlist oluşturmanın video izlenmesine nasıl bir etki sağlayacağını henüz bilmiyor. Playlist, videolarınızı birbiri ardına gösteren bir listedir. Playlist oluşturmanız durumunda videolarınız arama motorunda da ayrı ayrı gözükecektir. Listenizde bulunan video ile ilgili arama yapan biri o videoyu seyrettikten sonra sizin diğer videolarınızı da seyretme imkanına sahip olacaktır.

Üyelik

Üyelik, video izlenme sayısını arttıracak belki de en etkili yöntemlerden biridir. Kanalınıza üye olanlar Youtube’a eklediğiniz bütün videoları görebilecek ve bu videolar üyelerinizin Youtube ana sayfasında gözükecektir. Ne kadar çok üyeye sahip olabilirseniz izlenme sayınız da otomatik olarak o derece artacaktır. Peki insanların üye olmasını nasıl sağlayacaksınız? İsteyerek, talep ederek. Videolarınızın etrafına koyacağınız hatırlatmalarla insanların size üye olmasını isteyebilirsiniz.

Bülten

Videolarınızı yüklüyorsunuz ve yavaş yavaş üye sayınızda bir artış gözlemleniyor. Peki üyelerinizle nasıl iletişim kuracaksınız? Youtube bundan bir sene önce “Bülten” hizmetini devreye soktu. Hazırlayacağınız bültenleri sayfanıza koymak suretiyle sizi takip edenlerle iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, iletişim özellikle de kaliteli iletişim sosyal medyanın merkezinde yer alır.

Videoyla Cevap Vermek

İzleyici arttırmanın etkili yollarından bir diğeri de videolara videonuzla cevap vermektir. Bunu link paylaşmak gibi düşünebilirsiniz. Youtube’da var olan bir videonun altına kendi videonuzu referans göstererek cevap verebilir buradan gelen kullanıcıların size üye olmasını bekleyebilirsiniz.

Güncel İçerik Yaratmak

Youtube kullanıcıları özellikle gündemde olan konular ile ilgili video arayışı içerisinde olurlar. Youtube’un artık arama motoru gibi kullanıldığını düşünürseniz ne demek istedigimi daha iyi anlarsınız. Gündemde var olan video ve konular ile ilgili video hazırlayıp paylaşmak da izleyici sayısını arttıracak önemli hamlelerden biridir. Gündemde var olan bir konuyu eleştirmek ve/veya ti’ye almak gibi akla gelen fikirlerden yola çıkarak yeni videolar hazırlayabilirsiniz.

Not: Yukarda sayılanlar Youtube’da izlenmeyi arttıracak adımlardan bir kaçı olmasına rağmen şunu hatırlatmamızda fayda vardır ki içerik sosyal medyada her şeyden önce gelir. İçeriğin beğenilmemesi durumunda malesef çok fazla şansınız yok. İzlenme ve takip edilme gibi parametlere kafayı takacağınıza önce videonuzun içeriğine bakın derim…

Paylaşmak ister misiniz?

147
156 shares, 147 points

0 Comments

Yorum Yazın