Karşınızda Türkiye ‘ye Özel İlk Türk Emoji Klavyesi : Emojum


160
312 shares, 160 points

Sosyal Medyada veya özel yazismalarinizda duygularımızı bizden çıkma, Türklere ait şeyleri barındıran emojiler ile karşı tarafa ifade edebileceğimiz bir emoji klavyemiz Emojum var.

Sosyal medyanın özellikle bir mesajlaşma aracı olarak kullanılması çok yaygın bir durumdur. Türkiye’de çok sık kullanılan mesajlaşma aplikasyonlarında emojilerin ne kadar büyük bir yer edindiğini biliyorsunuz. Bu emojilerde Türklerin gördüğü en büyük eksiklik ise, Türk kültür yapısına hitap etmiyor olmalarıydı. Bu talep üzerine yazılım geliştiricileri harekete geçti ve Türk kültürüne uygun bir emoji klavyesi oluşturdu, ismini de “emojum” koydu.

Emojum Emoji Klavyesi

Türklere özel iconlardan oluşan emojileri kullanma fikri çok eğlenceli gibi geliyor olabilir. Evet, biz de ilk duyduğumuzda aynı şeyi düşündük ancak, aplikasyonu indirince biraz hayal kırıklığına uğradık. Emojum klavyesinin planlaması çok güzel ama uygulamasında sıkıntılar var. Emojum’un emojilerini yazı içine ekleyemiyorsunuz. Bununla birlikte, emojum emojilerinin hepsi birer image olarak mesaja ekleniyor. Yani şöyle düşünebilirsiniz; mesajlaşırken arkadaşınıza gönderebileceğiniz eğlenceli resimlerin bir araya toplandığı bir galeri. Emojiden ziyade bir görsel galerisi diyebiliriz. Yazılımın geliştiricilerine yöneltilen sorular karşısında; bu sürümün bir test olduğunu ve beğeni toplarsa daha da iyi biçimde geliştirilebileceği aktarıldı. Test sürümü olduğu için biz de bu sorunları göz ardı ederek kullanmaya devam edebiliriz. Eğer ilerleyen zamanlarda diğer emoji klavyesi gibi gerçekten bir klavye kullanımı sağlanabilirse süper olabilir.

Emojum Klavyesi Nasıl Kurulur?

Emojum klavyesini kullanmak isterseniz IOS işletim sistemine sahip bir telefon ya da tabletinizin olması gerekiyor. Çünkü, emojum test aplikasyonu henüz androidler için hazırlanmadı. Dolayısıyla sadece Apple Store’de bulabileceğiniz emojum uygulaması için bir Apple markalı cihazınızın olması şart.

Daha Ayrintili Bilgi icin Emojum web sitesine gözatabilirsiniz.


Paylaşmak ister misiniz?

160
312 shares, 160 points

0 Comments

Yorum Yazın