Diş Macunu Tüplerinin Altındaki Renkler Ne Anlama Geliyor?


Hastalarımız çürük şikayetiyle diş hekimine giderler…

Birkaç saat evvel lavoboya kan tükürmüşlerdir; suratları ekşi, avuç içlerini yanaklarına bastırmaktadırlar. Bazen şikayet sadece dişlerin bir türlü beyazlamaması, diş etlerinin çekilmesi, ve hattâ katiyen geçmeyen ağız kokusu da olabilir. 

Her ne olursa olsun; diş sıkıntısı büyük sıkıntı!

Böyle durumları gerçek hayatta yaşadığımızda oldukça meşakatli bir süreçle, gayet sağlam bir kredi kartı ekstresiyle karşılaşıyoruz. Tartarın temizlenmesi ayrı, diş taşlarının sökülmesi ayrı. Hele bir de çürük varsa o berbat elektronik bzz sesine; çenemizde yarattığı rahatsız edici o titreşime dayanabilmek apayrı mesele!Reklamlarda pek öyle ilerlemiyor tabii 🙂 Ağzımıza sokulan o aynalı çubuktan (adı ne ki onun?), ya da dişlerimizdeki bakterileri monitörleyebilen o dijital cihazdan başka pek bir şey görmüyoruz o 30 saniyelik aralarda…

Sonra diş hekimimiz bize bir diş macunu öneriyor, -ve nedense hepsi de farklı bir markayı öneriyor (Evet, reklamlarda oynayan hekimler, gerçekten de diş hekimi); sonra 1 hafta boyunca o diş macunu markasıyla dişlerimizi fırçalıyoruz. Bir sonraki muayenemizde bir de bakmışız ki bakteriler gitmiş, çürük kaybolmuş, mis!

Olsun be reklam yıldızı diş hekimleri’, canımızsınız… Hadi inandık!

Nihayetinde deliler gibi çalışıp o fakültelere girmeyi başarmış, 5 yıllık ağır eğitimden alnınızın akıyla çıkmış insanlarsınız. Güzelinden bir reklam ücreti teklif edilmiş olabilir, kendi tanıtımınızı yapmak mantıklı gelebilir… Üstelik kötü bir şey de önermiyorsunuz, insanları diş fırçalamaya teşvik ediyorsunuz.

Ancak iki noktaya değinmemiz lazım;

  • Birincisi; her muayeneye gittiğimizde diş macununu fındık büyüklüğünde sıkmak yeterlidir diyorsunuz da, neden reklamlarda fırçanın üzerine hindi sosis büyüklüğünde macun sıkıyorsunuz?
  • İkinci olarak, lütfen aydınlatın bizi;

Diş macunu tüplerinin altındaki bu renklerin anlamları…

Önemsememiz, kafayı takmamız gereken bir şey mi acaba? Çünkü öğrendik!

  • Yeşil – Tamamen doğal maddelerden yapılma
  • Kırmızı – Doğal ve kimyasal madde karışımı
  • Mavi – Doğal ve ilaç karışımı
  • Siyah – Tamamen kimyasal anlamına geliyormuş…

 

Nihayetinde organik tarımın gittikçe daha çok önem verdiğimiz, cilt bakım ürünleri içindekileri Google’laya Google’laya kimya mühendisliği diploması alacak duruma geldiğimiz, vücudumuza giren her şeyi pür dikkat incelediğimiz çağlardayız.

Ağzımıza sokuyoruz neticede… Ne olduğunu merak etmek, şu aralar en trend huyumuz değil mi? Hakikaten yani, kafayı takacak bir şey var mı?

Kaynaklar: Metdaan.comWorldinsidepictures.com & Kişisel diş hekimi ziyareti tecrübelerimiz…

Exit mobile version