YouTube “Önerilen Video” Özelliğini Kaldırıyor


150
156 shares, 150 points

Yotube ‘ta bazen sinir bozucu bazen de gereksiz olduğunu düşündümüz önerilen videolar 14 Aralık 2017 itibariyle kaldırılacak.

YouTube videoları izlerken ekranın üzerinde beliren önerilen video etiketleri ve bağlantıları artık gözükmeyecek. Kullanıcı alışkanlıklarını analiz etmek hayli önemli. YouTube kullanıcılarının pek kullanmadığı bir özellik olacak ki önerilen video bağlantıları kaldırılıyor.

Önerilen Video Bağlantıları Nedir?

YouTube ’da video izlerken içeriğin konusuna ya da videonun o kesitine benzer videolara kolayca geçmenizi sağlayan içerik oluşturucu tarafından eklenen bağlantılara öneri video bağlantıları deniyor. Bu bağlantıların yapılan analizler sonucunda kaldırılmasına karar verildi.

Önerilen bağlantı istatistiklerine göre her 20 kişiden sadece 1’inin bu bağlantıları kullandığı tespit edildi.

Yapılan açıklamada kullanıcıların bu pratik özelliği kullanmama nedeni, o sekmeleri spam olarak algılamaları olarak belirtildi.

Önerilen Videolar yerine, Google tarafından video sonunda çıkan diğer video kartlarının ve dış kaynaklı bağlantıların daha etkili olduğu açıklandı.

YouTube “Önerilen Video” bağlantılarının 1 ay sonra kaldırılması daha kullanışlı, temiz bir YouTube ortamı sunacak fakat daha önce yayınlanmış önerilen içeriklere fazlasıyla bağlı videoları ve kendi youtube videolarını arka arkaya izletmeye çalışan youtube kanallarını kötü etkileyeceğini düşünüyoruz.


Paylaşmak ister misiniz?

150
156 shares, 150 points

0 Comments

Yorum Yazın