Twitter’da en sık yapılan 6 yanlış


133
188 shares, 133 points

İşletmeler için Twitter, sosyal ağlarla iç içe yaşadığını bildiğimiz yeni nesil internet kullanıcıları kadar, geniş takipçi kitlesine sahip popüler kişilere ulaşmak için de etkili bir mecra. Bu etkili sosyal medya alanındada yapmanız gerekenler kadar, yapmamanız gereken noktalar da var.

Kullanıcı sayısı, dünya çapında 270 milyonun üzerine çıkmış olan bu platform, markaların dijital pazarlama hedeflerine ulaşmasını sağlamak için Facebook’la eş tutulacak bir kanal olmaya aday. Peki bu kadar etkili bir platformu firmalar doğru şekilde kullanabiliyor mu?

Birçok marka Twitter’daki amaçlarına ulaşmaya çalışırken farkında olmadan hatalar yapabiliyor. Bu hatalar bazen markaların takipçi kaybetmesine bile neden olabiliyor. İşte Twitter’da en sık yapılan yanlışlar…

1. Özgün olmayan tweetler atmak

Twitter’da milyonlarca kullanıcı özgün tweetler atmak için birbirleri ile yarışıyor. Twitter kullanıcılarının firmanızı takip etmesini istiyorsanız markanızın diline karar vererek paylaşımlarınızın özgün olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Sadece diğer kullanıcıların özgün tweetlerini retweetlemek veya kullanıcıların tweetlerine cevap vermek takipçi sayınızın artmasını sağlamayabilir.

2. Firmanızla ilgili her tweeti retweetlemek

Kullanıcıların Twitter’da firmanızdan bahsetmesi oldukça iyi bir durum. Siz de firmanız hakkında paylaşım yapan kullanıcılara teşekkür etmek amacıyla onların tweetlerini yanıtlayabilir ya da favorilerinize ekleyebilirsiniz. Ancak sizden bahsedilen her tweeti retweetlemek, popülerlik kazanmak adına yapılan reklam olarak algılanabilir.

3. Bir defada çok sayıda paylaşım yapmak

Twitter’ı kullanmak için çok zamanınız olmayabilir ve bu nedenle gün içerisinde planladığınız tweetlerinizi Twitter’a erişim sağladığınız ilk anda paylaşıyor olabilirsiniz. Ancak bu durum Twitter için olumlu bir uygulama değil. Arka arkaya atılan tweet’ler gün içerisinde unutulmanıza yol açabilir. Günde bir kez erişim sağlayarak tweet’lerinizi paylaştıktan sonra sizden sonra paylaşılan tweet’ler nedeniyle kullanıcıların sayfasında sizin paylaşımlarınız geri planda kalmasına neden olur. Bunun yerine gün içerisinde çeşitli aralıklarla tweet atmak faydalı olabilir. Tweetlerinizi düzenlemek ve zamanlamak için çeşitli araçlar kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.

4. Her tweeti favorilere eklemek

Takip ettiğiniz kullanıcılara iyi bir takipçi olduğunuzu göstermek için onların tweetlerini favorilerinize eklemeniz takipçilerinizle aranızda bağ oluşması için etkili olabilir. Ancak bu durum markanız ya da sektörünüzle ilgisi olmayan kişisel paylaşımlarla ilgilendiğiniz algısı oluşturabilir. Bu da marka imajınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Her tweeti retweetlemek gibi favorilere eklemek de Twitter’da firmaların en sık yaptığı yanlışlar arasında.

5. Çok fazla tweet atmak

Gün içerisinde sürekli paylaşım yapmak düşünülenin aksine olumsuz bir durum yaratabilir. Twitter akışında sadece sizin tweetlerinizi görmeye başlayan kullanıcılar sizi takip etmeyi bırakabilir.

6. Otomatik direkt mesaj (DM) atmak

Twitter’da yeni takipçileriniz için hoş geldiniz mesajını otomatik direkt mesaj (DM) olarak gönderebileceğiniz uygulamalar mevcut. Ancak yapılan araştırmalarda Twitter’daki kullanıcılara neden birbirlerini takip etmekten vazgeçtikleri sorulduğunda en sık verilen cevap “otomatik direkt mesaj” olduğu görülüyor. Otomatik direkt mesajlar kullanıcılar tarafından samimiyetsiz, asılsız, rahatsız edici veya spam gibi algılanıyor.


Paylaşmak ister misiniz?

133
188 shares, 133 points

0 Comments

Yorum Yazın