Çok Daha Sağlıklı Beslenmek İçin Uygulayabileceğiniz 11 Akıllı Strateji


171
281 shares, 171 points

Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak gibi sağlığımız için ne kadar çok önemli olduğunun farkındayız, hatta neler yapılması konusunda bir çok bilgiye sahibiz fakat malesef yoğun bir iş temposu ile hayatın akışı içindeyken sağlıklı beslenmek bana çok uzak diyor hatta imkansız olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Sağlıklı Beslenmek İçin Stratejiler

Sağlıklı beslenmek için size sunacağımız 11 akıllı strateji sayesinde ne kadar yoğun olursanız olun daha sağlıklı şeyler tüketebileceksiniz. Yaz ayları gelmeden bu tüyoları hayatınızın bir parçası haline getirmeyi unutmayın.

1) Sağlıklı Şeyler Alın

Sağlıklı Beslenmek için Süpermarketler

Sağlıklı beslenmek istiyorsanız buna ilk olarak süpermarketlerden başlamalısınız. Bunu yapabilmek için de iradeli olup market içinde işlenmiş gıdaların olduğu reyonlar yerine sebze ve meyve alanlarında gezmekte fayda var. Abur cubur veya hazır gıdalardan uzak duralım.

2) Sağlıklı Beslenmek İçin Menünüzü Renklendirin!

Sağlıklı Beslenmek için Renkli Servisler

Bunca zamandır sağlıklı yiyeceklerin sıkıcı olduğunu düşündük. Aslında bu tamamen sizin bakış açınıza ve yiyeceklere yaklaşımınıza göre değişiyor. Eğer yediğiniz sağlıklı şeylere taze yeşillikler ve renkli meyveler eklerseniz çok daha canlı, iştah açıcı ve hiç de sıkıcı olmayan bir tabak elde etmiş olursunuz.

3) Yemek Yapmaya Üşenmeyin

Sağlıklı Beslenmek Yemek Yapmak

Sağlıklı şeyler pişirmeye zaman ayıramadığımız için sıklıkla son dakika yenen sağlıksız şeylerden ötürü vicdan azabı çekebiliyoruz. O yüzden yeni tarifler keşfedip sağlığımızı düşünerek yemek yapmaya zaman ayırdıkça kendimizi çok daha iyi hissediyor olacağız.

4) Sağlıklı atıştırmalıklarınızı 7/24 yanınızda taşıyın

Sağlıklı Beslenmek Atıştırmalıklar

Kötü beslendiğimiz zamanlar ana yemekler sırasında değil atıştırmalıklar sırasında daha çok oluyor. Böyle olunca canımız tatlı çektiğinde çok kalorili tatlılara yönelebiliyoruz. Ama yiyeceğiniz yemek kadar karnınız kazındığında yiyeceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar konusunda hazırlıklı olmakta da fayda var. Bu konuda meyve ve kuruyemiş tam bir kurtarıcı!

5) Yeni tarifler bulun ve keyifle deneyin

Sağlıklı Beslenmek Yeni Tarifler

İnternet üzerinde yer alan binlerce tariften sağlıklı olanlarına göz atarsanız bol kalorili lezzetlerin daha az suçlu olanlarına erişebilirsiniz. Yeni tariflere bakarken “sağlıklı lazanya” ya da “düşük kalorili pizza” gibi sağlıklı şeyler aratmayı deneyebilirsiniz.

6) Gizlice sebze ekleyin

Sağlıklı Beslenmek Sebze

Kabul edelim kimsenin canı 24 saat boyunca salata ve çok sağlıklı bir çorba çekmez. Böyle anlarda sağlıklı yaşam tarzınızdan ödün vermemek için canınızın çektiği yemeklere gizlice bol bol sebze ekleyebilirsiniz. Örneğin, ıspanaklı kiş, sebzeli omlet ve karnabahardan pizza gibi tarifler çok yardımcı olabilir.

7) Daha küçük porsiyonlara alışın

Sağlıklı Beslenmek Küçük Porsiyonlar

Yıllardır duyduğumuz bu tavsiyeyi artık hepimiz biliyoruz ancak bu gerçekten etkili bir yöntem. Araştırmalar küçük tabaklar tercih edilince bunun fark yarattığını ispatladı. Kullandığınız tabak ve bardakların yiyeceğinizle zıt renklerde olması da etkili olan bir yöntem.

8) Renkli sular hazırlayın

Sağlıklı Beslenmek İçecekler

Alkollü ve gazlı içecekler vücuda ekstra şeker ve kalori yüklenmesinde başrol oynuyorlar. Gün içinde içmeniz gereken suya limon, çilek, böğürtlen atabilir, içeceğiniz suyu daha faydalı hale getirebilirsiniz.

9) Yiyecekleri farklı paketleyin

Sağlıklı Beslenmek Paketler

Yiyeceklerin şeffaf bir şekilde sarıldığında bunun yiyeceklere bakışımızı etkilediğini söyleyen araştırmalar var. Bu yüzden yiyeceklerinizi şeffaf şeylerle sararsanız bu size ayrıca bir hatırlatma olacak.

10) Mutfağınızı temiz tutun

Sağlıklı Beslenmek için Temizlik

Kimse kirli bir mutfakta keyifle vakit geçiremez. Tüm çalışma alanınızın temiz olduğundan emin olun. Sonra da mutfakta kendinize daha sağlıklı şeyler hazırlamak için güzel bir ortam yaratıp kolları sıvayın.

11) Başkalarıyla yiyin!

Sağlıklı Beslenmek ziyafetler

Yemeklerinizi mümkün oldukça başka insanlarla yemeye çalışın. Yalnız başına özellikle de televizyon ya da bilgisayar karşısında yemek yemek farkındalıkla yemeye engel oluyor. Başkalarıyla yemek ise yediklerinizden aldığınız keyfi artırıyor.


Paylaşmak ister misiniz?

171
281 shares, 171 points

0 Comments

Yorum Yazın